Барселона: Icebarcelona


Естествено, не е техен патент – май финландците го бяха измислили, пък им и приляга. Но испанците са построили ледения си бар на плажа.
Въпреки отеклите от километрите обикаляне на забележителности крака не можеш да не танцуваш (приятен хаус) – иначе замръзваш. Когато се озовеш в камерата на минус 6, не те спасяват нито кожуха и ръкавиците, нито Абсолют-ните коктейли. Ледена маса, ледени столове, застлани с еленска кожа, ледено канапе, ледено сепаре... И барманът почти се е вледенил и периодично ни оставя и прескача до по-топлото помещение в съседство. Зачудих се дали му плащат вредни ;)
Сами сме, след като другата компания си е тръгнала след двайсетина минути в леда. Разбираме, че това е обичайното време, което хората прекарват вътре. Ние оставаме двойно повече. Барманът ни пита откъде сме. „Ааааа... вие нямахте газ...” Пичът явно решава, че газовата криза ни е тренирала на студ и затова ни е ок в тая хладилна камера... Пак добре, че не реагира с „аааа, един от вашите ме обра!” или „аааа, Стоичков!” (аман!).

Comments

Popular Posts