Модерни времена

 
 

                                           Симка: vsekidnevno.com

Минавам да обадя, че днес ще чистя мухъл в апартамента. С оцет. Вече предусещам как цялото жилище поема деликатния аромат на винен оцет, но това не е всичко – ще го композирам с пикантния мирис на пържен лук – така ще стане много добре балансирано.

 

Не разбрах точно кога се случи: започнахме да наричаме

-          Нектара – смути

-          Подправките – билки

-          Пресен стана свеж

-          Ястието – чиния,

-          Която не се подрежда, а се плейтва

-          Качамакът стана полента (щото качамак е просташко)

-          Сутляшът стана суфле от ориз с канела (защото и сутляш е просташко)

-          А подсладеното жито – ашуре.

 

Понеже баба ти все си е плейтвала боб чорбата с люто чушле, подправена с тази чудесна свежа билка  сминдух. Ако внучето не си изяде чинията, го е наказвала три дни да яде само салата от крехък бейби спанак със сицилиански лайм и балсамико от Сиракуза.

Вечеряли са полента, плейтната със свежо еко-био-органик сирене от Дунавския балкан, както и високопланински сом, печен на дървени въглища от странджански бряст.

Когато на дядото му се обади гастритът, му се поднася консоме от влюбена кокошка и разсеян керкенез.

А, да – всички са закусвали смути от петровка и джанка ранозрейка.

Comments

Popular Posts